Mads Bordinggard, Earthlander Media
Mads Bordinggaard

De lokale anbefaler: Mads Bordinggaard

Foto:Mads Bordinggard&Mads Bordinggaard
Mads deler sine personlige favoritter og insider-tips til Svendborg.

Bag om Mads Bordinggaard

30 år
Driver eget mediebureau, Earthlander Media, der producerer video- og foto-content
Har webshoppen og butikken Studio Sæsse i Møllergade med sin kæreste Johanne
Opvokset i Fredericia, har senere boet i Odense, flyttede til Svendborg med Johanne i 2020

Kulinarisk

Jeg vil gøre det nemt. Her kommer nemlig en guide til en hel dags spisning i Svendborg. Alt sammen indenfor en samlet strækning på ca. 1000 meter. Det er nemlig i Møllergade, tingene sker. Du starter morgenen ud lige overfor min butik, på Møllergade 69 hvor Ni69tres ligger. De serverer en helt eminent BMO, hvor ikke kun ost, den piskede smør med et pift af citron og den spændende æblekompot er fuldstændig genialt sat sammen – surdejsbollen sidder også bare lige i skabet.

Cafe Ni69tres er desværre lukket, men vi har mange andre gode cafeer i Svendborg.

Til frokost skal du op på toppen af Møllergade, hvor Kong Volmer ligger. De ved bare, hvordan smørrebrød skal laves, og de har et vildt spændende udvalg, og der er endda mulighed til de vægelsindede for at vælgere hapsere. Udsigten fra deres terrasse hjælper selvfølgelig også på hele oplevelsen.

Foto: Mads Bordinggaard
Foto: Mads Bordinggaard

Inden aftensmad skal du ned i Føtex. Tag evt. en kaffe med fra Ni69tres på vejen. Derinde finder du, i hvert fald hvis du er tidligt nok ude, den bedste hindbærsnitte i hele Svendborg. Nyd den langsomt.

Aftenen skal foregå for enden af Svendborgs svar på den legendariske Lombard Street i San Fransisco, nemlig på Bar105. Her serverer de ikke bare mad – de serverer en helt igennem dejlig aften med både cocktails og snamsemad fra Sydeuropa. That’s it. Velbekomme. Møllergade is all you need.

Foto: Mads Bordinggaard
Foto: Bar 105

Kultur

Hvert år siden 2021 har Oure Højskole dannet ramme om dannelsesfestivalen RESONANS. Jeg har dækket festivalen professionelt siden begyndelsen, og hver gang har den fået mig til at tænke og tage stilling. Det synes jeg er værdifuldt, men hvad festivaler angår så mangler den lidt mere musik. Det mangler der til gengæld ikke på Øhavet Festival i Marstal på Ærø. Her er programmet ret tæt pakket med musik, mad, talks og alt derimellem, og det er et skønt sted at være. 

Foto:Mads Bordinggaard

Natur

For mig skal naturen være nemt tilgængelig, før jeg rigtig får den brugt. Derfor elsker jeg at gå fem minutter med hunden fra mit hus til Ørkild Voldsted, hvor jeg kan slippe væk fra billarm og nyde vinden i træerne, bækkens rislen og se fiskehejren holde øje med ænder og måger. På toppen af bakken kan jeg også holde øje med det meste, og i sensommeren flyder det med brombær.

Foto:VisitSvendborg

"Vi har aldrig for travlt eller er for pressede til at hilse på og anerkende hinanden i Svendborg. Tak for det."

Det unikke ved Svendborg

For mig, som kører mange kilometer rundt til kunder og opgaver hvert år, er Svendborg en lille smule ubelejlig at bo i, fordi den ikke ”lige ligger på vejen”. Men det er som om, strækningen fra Odense til Svendborg fungerer som et slags grovfilter på den måde, at de mennesker som vælger at bosætte sig hernede, er bevidste om netop dét, og at alle de muligheder de har valgt fra ved ikke at bo i Odense, Århus eller København, gør det nemmere at vælge det nære og det vigtige til. Det kan jeg mærke, fordi vi aldrig har for travlt eller er for pressede til at hilse på og anerkende hinanden i Svendborg. Tak for det.

Når jeg har gæster på besøg

Der er ingen af mine gæster, der har sluppet for at smage en af de udsøgte croissanter eller pain au chocolat fra the one and only Leanders (jeg græder indeni ved tanken om, at det lukker). Og sådan noget bagværk nydes bedst fra en bænk på Frederiksøen, hvorfra man kan beundre Svendborgs skyline kun brudt af synet af en smuk vendemanøvre fra Ærøfærgen og lyden af Højestene i sædvanlig høj fart og bakgear.

Foto:Banff People

Læs andre lokale anbefalinger

d.

Billede af Susanne og Bo fra Svendborgsund Bryghus
De lokale anbefaler: Susanne og Bo Abelgren Ehlers.
Kim Gubi Lundvaldt, ejer af Restaurant Resume og Salig Simons Gård
De lokale anbefaler: Kim Gubi Lundvaldt